Kezdje itt az ingatlan keresést!

Budapest VII. Kerület, Csengery utca

Az ingatlan már értékesítésre került, kérjük nézze meg a hasonló ingatlanokat a kínálatunkban!

Terület30 m²

Szobák száma1


Egyéb tulajdonságok: tehermentes


Eladó Társasházi lakás

VII. Kerület - Csengery utca, 30 m²-es, 3. emeleti, társasházi lakás

VII. kerületi, 30 m2-es garzon eladó karbantartott társasházban.
Környezet, társasház, infrastruktúra
A Csengery utca 26 szám alatti társasház a VII. kerület egyik olyan mellékutcájának közepe táján található, amely egyenlő távolságra helyezkedik el az Andrássy úttól, az Erzsébet körúttól és az Izabella utcától, de csupán kétutcányira található innen a Hunyadi tér is. Mivel a belváros szívében vagyunk, emiatt nem kell aggódni, hogy bármi túlságosan messze lenne, amire a hétköznapokban szükség lehet, gondolok itt iskolákra, óvodákra, orvosra, gyógyszertárra vagy egyéb bevásárlási lehetőségekre. Ha a Magyar Állami Operaházat 10-12 perc sétával elérhetjük valahonnan, akkor nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy központi helyen vagyunk. Ennek a lakásnak ilyen az elhelyezkedése.
A múlt század elején épült bérház túlnyomó többségében garzonokból áll, emeletenként csupán egy nagyobb lakás található. A belső homlokzat és a tető szép állapotban van, a belő udvar felújítása a következő lépcső a társasházi munkálatok sorában. Ebben a házban sincs lift, ami a kivitelezés időpontját és a ház magasságát tekintve érthető, viszont a harmadik emeletre való lépcsőzést egy kényelmesen széles lépcsőházban kell letudnunk.

A lakás bejárata az udvart körbefutó függőfolyosóról nyílik. Ebbe az irányba nyílnak a lakás ablakai is. A képeken is látható, hogy a szoba két ilyen ablakkal rendelkezik, amelyek elegendően nagy üvegfelülettel bírnak, hogy annyi fény juthasson be a lakásba, amely elvárható. A lakás majdnem pontosan keleti fekvésű, amely lehet, hogy a Feng Shui szerint a lehető legjobb, de a déli nap már nem világít be az ablakokon. Mondjuk pontosan ezért nem is forrósodik fel az egyre melegebb és megterhelőbb meleg évszaki napokon. Az említett nyílászárók egyébként modernizálva lettek. Ezek már korszerű, hőszigetelő típusúak, amelyekre redőnyt is szereltek arra az esetre, ha teljesen szeretnénk besötétíteni a lakást.
A lakás kompakt méretei mindössze három helyiséget engednek meg. Amint belépünk a lakásba, rögtön a konyhába érkezünk, ahogy az ilyen lakásoknál megszokott. Innen nyílik a szoba, illetve a fürdőszoba is. A fürdőszoba egyébként közvetlenül a szobából is megközelíthető lenne, bár ez a mostani berendezés miatt a képeken sem látható, de létezik, nincs lefalazva, csak egy harmonika ajtó választja el a két helyiséget egymástól. A belmagasság egységesen 330 cm-t meghaladó mindenhol. A burkolattól függően néhány centiméter eltérés van csupán helyiségenként, hiszen a szobában parketta, míg a másik kettőbe járólap borítja a padlót. A hideg hónapokban a szobában található gázkonvektor felel a megfelelő hőmérséklet eléréséért, jelzem, ezt biztonsággal meg is tudja oldani ez a készülék. A meleg vizet a fürdőszobában található villanybojler állítja elő, persze csak a meleg részét, a vizet a vízművek biztosítja ehhez a különleges igényhez! A fürdőszoba ad helyet a WC-nek is, így ezen az egységen kívül a mosdó és a kád is egy helyiségben van. A lakáson belül található falak mindegyike válaszfal, így ha valaki ettől különböző elrendezésű lakást szeretne itt kialakítani, az sem lehetetlen.
Költségek
A víz, gáz és elektromos költségek egyenes arányban állnak a felhasználással, mindegyik egyedileg mérhető. A fűtés egy ilyen méretű és adottságú lakásra vonatkozóan, a téli hónapokban 10-15.000 Ft között lehet, a kívánt hőmérséklet szerint. A közös költség 8.200 Ft havonta, amely a szokásos költségeket fedezi, mint pl. a ház víz és elektromos áram fogyasztása a közös helyiségekben, a biztosítás költsége, illetve megtakarítási alap képzése is ebbe van beépítve. Természetesen a közös képviseleti díjakat is tartalmazza a havi díj.
Közlekedés
Ha nem gyalog szeretnénk megközelíteni a célunkat, akkor a tömegközlekedési eszközök garmada áll a rendelkezésünkre. A körúton a 4-es, 6-os villamos, az átellenes oldalon a 70, 73, 76, 78-as jelzésű trolik, az Andrássy felé az Oktogon és a Vörösmarty utcai M1 metró érhető el néhány perc sétával. A buszjáratok közül a B6 és a B105 szintén hasonló távolságon belül, és természetesen az éjszakai járatok sem lehetnek messzebb a lakástól. Ha gépkocsival szeretnénk bekapcsolódni a város vérkeringésébe, azt játszi könnyedséggel megtehetjük, viszont a környéken számoljunk a fizetős parkolással!
Ha használható állapotú garzont keres a város szívében, akkor nézze meg ezt a lakást és kalkuláljon egy ajánlatot!

Elhelyezkedés: 1074, Budapest, VII. Kerület (Középső-Erzsébetváros), Csengery utca, 3. emeleti

Környezet: belvárosi, függőfolyosós, régi építésű társasház


 • Alapterület 30 m²
 • Szobák száma 1
 • Szerkezet Tégla régi építésű
 • Állapot Átlagos
 • Társasház állapota Átlagos
 • Tájolás keleti
 • Társasház szintjei 4 emeletes
 • Közös költség (Vízdíj nélkül) 8 200 Ft / hónap
 • Fűtés költség (Télen) 10 000 Ft / hónap
 • Építés éve 1920
 • Felújítás éve 2010
 • Szobák típusa Külön nyíló
 • Belmagasság 335 cm
 • Konyhák száma 1
 • Konyha típusa Normál
 • WC-k száma 1
 • Fürdőszoba szám 1
 • Födém típusa Vasbeton
 • Fűtés típusa Gázkonvektor fűtés
 • Melegvíz típusa Villanybojler
 • Nyílászárók típusa Műanyag
 • Nyílászárók állapota

Címkék

Ingatlan hírek

Kiemelt projektek

Ahol találkozhat velünk